Miskolc Holding Zrt.

Kriza Ákos az új ipari parkról: rendezni tudja a térség munkaerő-helyzetét

2016. január 12., kedd
Kriza Ákos az új ipari parkról: rendezni tudja a térség munkaerő-helyzetét

Ezerhektárnyi területet vesz a kormány az M30-as autópályától és a Tiszai pályaudvartól pár száz méterre. Itt lesz az új miskolci ipari park. Így a szállítás is könnyebb lehet, és a dolgozók is gyorsabban eljuthatnak a munkahelyükre. A zöldmezős beruházáson a város végzi el az út-, a csatorna- és a villamoshálózat kiépítését – ezt mondta Kriza Ákos az M1 közszolgálati hírcsatorna reggeli műsorában.

keletiiparipark1.jpg

A gazdaságfejlesztésnek köszönhetően 2010 óta 6 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Miskolcon. Ezért a környező településen élő szakképzett dolgozóknak is munkát adhatnak az új ipari park vállalkozásai a polgármester szerint. Magas hozzáadott értéket teremtő vállalkozásokra számítanak, akik a Miskolci Egyetemen végzett mérnökökre támaszkodnak.

– Minimum négy Mercedes gyár fér el ezen a területen – mutatott rá Kriza Ákos, Miskolc polgármestere. – Ha pedig kis- és középvállalkozásokban gondolkodunk, akkor számtalan cég települhet ide. Akár a 10 ezret is meghaladhatja az itt dolgozók száma. Az ipari park teljes mértékben rendezni tudja a térség munkaerő-helyzetét.

Forrás: minap.hu

2013 © Miskolc Holding Zrt.