Miskolc Holding Zrt.

Megkezdődött a miskolci szökőkutak karbantartása

2020. május 22., péntek
Megkezdődött a miskolci szökőkutak karbantartása

A szükséges munkálatokat mindegyik szökőkútnál elvégzik, üzembe azonban később, csak a veszélyhelyzet visszavonását követően helyezik őket.

Hosszú éveket követően tisztasági festést kaptak a Hősök terén található szökőkutak medencéi. A létesítményeket utoljára tizennégy évvel ezelőtt, az akkor megújult tér kialakításakor festették le, a medencék így mostanra megértek az újrafestésre.


Bár kétségtelenül ez a leglátványosabb munkafázis, a karbantartás során az összes szökőkutat átvizsgálják, és a meghibásodott elemeket javítják, vagy cserélik. Üzembe viszont csak később helyezik őket – tudtuk meg Kálnayné Vécsi Zsuzsannától, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. kommunikációs munkatársától.

- A járványhelyzet még nem múlt el így nem volna szerencsés a kutakat beüzemelni az abból kicsapódó pára miatt. Folyamatosan figyeljük a járvánnyal kapcsolatos rendeleteket, ajánlásokat, és ezek tükrében, egy későbbi időpontban, várhatóan csak a veszélyhelyzet visszavonását követően helyezzük üzembe a szökőkutakat – mondta.


Miskolcon egyébként összesen 10 működő szökőkút van: a belvárosban a Centrumnál, a Hősök terén, a Szinva teraszon, az Erzsébet téren és a Népkertben üzemelnek a kutak, ezen kívül az Újgyőri főtéri Toboz, valamint az Otthon étterem, a Sportcsarnok előtti, a Petőfi téri és az Árpád úti szökőkút működik.

Forrás: minap.hu

2013 © Miskolc Holding Zrt.