Miskolc Holding Zrt.

A Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében 2020. április 16-tól már igényelhető a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása

2020. április 17., péntek
A Munkahelyvédelmi Akcióterv keretében 2020. április 16-tól már igényelhető a csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása

A Munkahelyvédelmi bértámogatási program a veszélyhelyzet idején csökkentett munkaidős foglalkoztatást tesz lehetővé a válság következtében nehéz gazdasági helyzetbe került vállalkozásoknál.

A támogatási kérelmet a munkavállaló a munkáltatóval közösen, az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz nyújthatja be.

A támogatás azt a célt szolgálja, hogy a járvány miatt nehézségekkel küzdő vállalkozásoknál a leépítéseket megelőzze, a munkahelyeket megvédje. A programban a munkáltató vállalja, hogy nem szünteti meg a munkavállaló munkaviszonyát, illetve a munkavállaló munkaidejére és egyéni fejlesztési idejére bért fizet. A munkavállaló vállalja, hogy munkát végez és az egyéni fejlesztési időben a munkaadó rendelkezésére áll, az állam pedig meghatározott mértékben kompenzálja a munkavállaló kieső jövedelmét.

A támogatás április 16-tól elérhető.

Részletesebb felvilágosításért kérjük, forduljon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztályához a foglalkoztatas@borsod.gov.hu e-mail elérhetőségen!

2013 © Miskolc Holding Zrt.