Miskolc Holding Zrt.

Pünkösdre szinte minden attrakció újranyit Miskolcon

2020. május 22., péntek
Pünkösdre szinte minden attrakció újranyit Miskolcon

A járványt korlátozó intézkedések enyhítése révén napról-napra szaporodik azon attrakciók száma, ahová lehet szabadidős programot szervezni. Jelen helyzetben felértékelődnek azok a desztinációk, amelyek több szabadtéri látnivalóval rendelkeznek, így Miskolc is előnyös helyzetbe kerül, hiszen a Bükk-hegység ölelő karokként veszi körül a Szinva-patak mentén húzódó várost. Miskolc TDM szervezete csokorba szedte hova érdemes programot szervezni a jövőben.

Az elsők között a kisgyerekes családok kedvence, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark nyitott meg. A dimbes-dombos területen található vadaspark meglátogatása egy kisebb túrával is felér, minden nap 9 és 19 óra között várják az állatbarátokat (pénztárzárás 18 órakor).


A lillafüredi Hámori-tavon a hét minden napján 9.30-tól sötétedésig lehet csónakázni. A libegő májusban még csak minden hétvégén, 10:00 és 18:00 óra között várja a kirándulókat. A Lillafüredi Sport- és Kalandpark attrakciói jelenleg még zárva tartanak, ám a kalandpark saját játszótere és a mellette található fagylaltozó már nyitva van, így a gyermekek újra birtokba vehetik a trambulinokat, mászókákat, hintákat és a kalandvárat. A Palotaszálló melletti függőkert szabadon látogatható.

A Lillafüred jelképének számító Hunguest Hotel Palotába pünkösdre már foglalható szállás. A Garadna-patak völgyében lévő újmassai őskohó és a bányászati és kohászati gépeket bemutató ipari skanzen korlátozás nélkül látogatható. Szabadtéri erdei halsütödeként a Lillafüredi Pisztrángtelep felkeresése kiváló gasztronómiai program, szerdától-vasárnapig 10:30-17:00-ig vannak nyitva. A lillafüredi erdei kisvonat most még rendkívüli menetrend szerint közlekedik, hétköznaponként 3, míg hétvégén és ünnepnapokon 6 vonatpár szállítja az utasokat.

Forrás: minap.hu

2013 © Miskolc Holding Zrt.