Miskolc Holding Zrt.

Szent István ünnepére kész a lovagi tornák tere

2015. augusztus 10., hétfő
Szent István ünnepére kész a lovagi tornák tere

Szent István ünnepére elkészül Diósgyőrben a lovagi tornák tere. Ezzel egy 2012-ben elkezdett, több mint 3 milliárd forintos fejlesztéssorozat zárul le.

A tér átadását nagyszabású programokkal ünnepli majd meg Miskolc augusztus 20-án. Lesznek lovasbemutatók, könnyűzenei koncertek, mesterség bemutatók és vásári kavalkád is. Kiss Gábor alpolgármester a szerdai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a lovagi tornák tere egy multifunkciós helyszín.

Alapvetően, mint a neve is mutatja, alkalmas lesz a diósgyőri vár történelmi hagyományaihoz kapcsolódó lovagi tornák megrendezésére. Ez azonban természetesen nem egész éves program, ezért a helyszínen megrendezésekre kerülhetnek majd koncertek, nagyszabású rendezvények, és új fesztiválok is indulhatnak.

A következő lépés gyanánt Kiss Gábor hangsúlyozta  – a város aláírt egy megállapodást a kormányzattal, a Modern városok program keretében, amiben az iparterületek fejlesztése és az autópálya Kassáig történő meghosszabbítása mellett, két fontos turisztikai célpont fejlesztéséről is döntés született. Az egyik a Diósgyőri vár, ahol több elemben egy látogató központ, vizes-árok rekonstrukció, a belső vár tovább építése, illetve a strandnak a rekonstrukciója is megtörténik. Miskolctapolcán pedig európai színvonalú élményfürdő kerül kivitelezésre az elkövetkezendő években.

Már csak a végső simítások vannak hátra a lovagi tornák terén, ahol a szerkezetek már teljesen elkészültek, valamint a burkolás és a festés is kész, már csak az üléseket kell elhelyezni a lelátókon, valamint a mobilszínpad összeszerelését kell elvégezni, aminek beszerzése már megtörtént. A küzdőtér speciális homokborítást kapott, aminek tömörítését jelenleg is végzik.

Forrás: minap.hu

2013 © Miskolc Holding Zrt.