Miskolc Holding Zrt.

Vérüket adták a Miskolc Holding dolgozói

2015. szeptember 07., hétfő
Vérüket adták a Miskolc Holding dolgozói

A Holding dolgozóitól a szükséges mennyiség több mint a fele összegyűlt a nap végére, volt aki már 47-szer adott vért.

" Úgy tudom, hogy sokat segít, gyógyszereket is készítenek belőle, meg ha valaki betegnek kell, harmadsorban meg megnyugtat, hogy egészséges vagyok, tehát szűréseken esem át." - mondta Császár Rita Piroska , a MIVÍZ Kft. munkatársa.

Urbán Győzőnek ez volt  az első véradása. Ő a közlekedési vállalatnál dolgozik, mint raktáros.

Évente csaknem 31 ezer véradóra van szükség ahhoz, hogy a betegek ellátása zökkenőmentes legyen.

"Ez azt jelenti, hogy minden héten közel hatszáz egységet kellene levennünk. Ez a Holdingos véradás azért nagyon fontos, mert évente kétszer közel száz fő jelenik meg. Ezáltal könnyen tudjuk biztosítani a betegek ellátását. A Miskolcon levett vérek Debrecenbe kerülnek, itt feldolgozás után a megyei kórházba kerülnek vissza." - mondta Farkas Tünde, a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezetének, véradószervező koordinátora.

Egy alkalommal négy és fél dl vért vesznek le egy véradótól. Ma több mint 50-en adtak vért, így a nap végére a szükséges mennyiség több mint a fele gyűlhetett össze a Holding dolgozóitól.

"Negyedik alkalommal rendezi meg a Magyar Vöröskereszttel közösen a Miskolc Holding Zrt. a tagvállalatai számára és saját dolgozóinak is a véradást. Mi komolyan gondoljuk a társadalmi felelősségvállalás jegyében, hogyha vért adsz, akkor három életet mentesz meg. " - mondta Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt.,  kommunikációs vezetője.

A Holding a jövőben évente két alkalommal tervez majd önkéntes véradást dolgozóinak.

2013 © Miskolc Holding Zrt.